Mikó Szakkoli Felvételi

TÉGED KERESÜNK?!

JELENTKEZZ október 21. éjfélig!

Idén is megnyitja kapuit a Mikó Imre Jog- és Közgazdaságtudományi Szakkollégium! 

Ha első vagy másodéves közgazdaságtan-, illetve joghallgató vagy ha szeretnéd a szabadidődet hasznosan tölteni, akkor ez neked szól! 

Mit nyerhetsz azzal, ha felvételt szerzel?

Eljuthatsz nemzetközi konferenciákra, vagy részt vehetsz itthoni előadásokon, képzéseken, amelyek túlmutatnak az egyetemi kurzusokon; de a Szakkollégiumon belül a tagok segítségével akár az egyetemi anyaggal is jobban haladhatsz.

Előadó hálózatunk és végzett szakkolisainknak köszönhetően rengeteg elismert szakmabélivel találkozhatsz, ismerkedhetsz, amely jelenthet akár egy könnyebb utat az egyetemi évek után.

 
A felvételi menete:
1. lépés: október 21. éjfél –> önéletrajz + motivációs levél beküldése
2. lépés: október 22-23-24 –> szakmai teszt
3. lépés: október 29-30-31 –> személyes elbeszélgetés, avagy interjú
4. lépés: november 3 –> eredményhirdetés 
 
Részletekért görgess lejjebb!

BORITOKEP_esemeny

 

A Szakkollégiumba a felvételi három szakaszból áll:

 

  • 1. Önéletrajz  és Motivációs levél beküldése

A pályázónak október 21., éjfélig van lehetősége, hogy a elküldje fényképes önéletrajzát és a motivációs levelét mikoimreszakkollegium@gmail.com e-mail címre. Az önéletrajz értékelése során figyelembe vesszük, hogy mennyire részletes, releváns információkat tartalmaz-e. A motivációs levélnek 3 kérdésre kell választ adnia: Ki vagyok? Miért szeretnék csatlakozni a Szakkollégiumhoz? Mit tudok én nyújtani a Szakkollégium számára? 

 

  • 2. Szakmai teszt 

A jelentkezőknek második lépésként egy szakmai tesztet kell megoldaniuk, amelyet a jelentkezést követő napon küldünk ki. Ennek a tesztnek a megoldására 3 nap áll rendelkezésre és kizáró jellegű. Ezen teszt három részből áll: általános műveltség, szakmai és kreatív-logikai rész. 

 

  • 3.  Interjú

 Az utolsó lépés a személyes interjú, amely október 29-31. között fog lezajlani. Ennek a beszélgetésnek a célja, hogy megismerjük a jelentkezők személyiségét, gondolkodásmódját és felmérjük motiváltságát. A helyszín a Szakkoliház (Prunilor utca 6. Szám). A kezdési időpontról a szakmai teszt kiértékelését követően értesítünk. 

 

  • 4.  Eredményhirdetés

Alapos megfontolás és kiértékelés után november 3-án értesítünk döntésünkről. Ezt követően a felvételt nyert diákok egy szakmai összerázó táborban vehetnek részt, a Válasz Napokon.

 

A felvételivel kapcsolatos bármilyen információért keressetek minket bizalommal a mikoimreszakkollegium@gmail.com e-mail címen, Facebookon vagy kérdezzetek rá ismerőseitekre!
 

Sok sikert kíván,

a Felvételi Bizottság!