13

Mar

2017

HR képzés a Bosch jóvoltából

2017 március 9.-én lehetőségünk nyílt részt venni azon a HR képzésen, amelyet a Bosch vállalat kolozsvári irodájában Andrásy Boglárka, a cég HR menedzsere és lelkes fiatal csapata tartott a számunkra.

           hr

 

A képzés alkalmával megismerhettük, hogy mivel is foglalkozik konkrétan a HR, mit is jelent egy cégen belül humán erőforrással foglalkozni és hogyan zajlik egy interjú. Lehetőségünk nyílt arra is, hogy szakemberek kielemezzék önéletrajzainkat, felhívják figyelmünket az esetleges hibákra illetve felhívják a figyelmünket olyan hiányosságokra melyek építő jellegüek lehetnek számunkra a jövőre nézve. Ezen fölül LinkedIn profilokkal, illetve Facebook oldalakkal  is foglalkoztunk, hisz ezek azok az online felületek, melyek szintén márkáznak minket, képet alkotnak rólunk s ezek is lehetnek döntő szempontok egy állásinterjú alkalmával.

 

Ami számunkra is nagyon hasznosnak minősült mindezek mellett az az volt, hogy esélyt kaptunk arra, hogy interjúkat szimuláljunk, ezáltal is próbára téve képességeinket s képet kaptunk arról, hogy hogyan is müködik ez egy multinacionális nagyvállalatnál, milyenek az elvárások egy jelölttel szemben, milyen szempontokat vesznek figyelembe a felvétel során illetve diákként milyen munkalehetőségeink vannak, fiatal egyetemistákként hogyan pozicionálhatjuk önmagunkat.

 
Nagyon hálásak vagyunk ezért a lehetőségért, hisz a jó hangulat mellett jelentős szakmai tudásra tehettünk szert. Várjuk már a következő alkalmat!
 
Juhász Zita