10

Jun

2014

Szakkoli Szülinap

Június 30.-án ünnepelte a Mikó Imre Jog- és Közgazdaságtudományi Szakkollégium a 14. születésnapját a Kolozsvári Magyar Főkonzulátus jóvoltából. Ezen esemény keretein belül felavatták a végzett (senior) tagokat, üdvözölték az immár teljes jogú első éveseket és megemlékeztek az intézmény múltjáról, illetve egy sikeres jövőkép kialakítására ösztönöztek mindenkit.

 

szulinap

 

A kezdetleges regisztrációs időszakot követő megnyitót Magdó János főkonzul úr elismerő, de felelősségekre mutató, gyakorlati tapasztalatokból származó beszéde tette emlékezetessé. Ezt követte a végzős tagok bemutatása, ’búcsúztatása’, amit Szabó Zsolt főszervező, illetve Szőcs Endre, a Végzett Mikósok Társaságának elnöke vitt véghez. Voltak itt meghitt, személyes véleményezések, szakmai vetületű elismerések és humoros, bulis képek is az idei elköszönő tagokról. Valamint egy tapsáradattal köszöntötték a jelenlévő, hivatalosan is szakkollégiumi taggá vált újonnan felvetteket.

 

Ezen ceremoniális eseményeket követett egy, hidegtálak és üde borok által kísért állófogadás, amely jóvoltából a sikeres múlt és az ígéretes jövő képviselői megoszthatták egymással a Szakkollégium jövőjéről szóló véleményeket. A nap nyugati búcsúja példáját követve, a jelenlevők elhagyták a Főkonzulátus területét és egy zártkörű, laza és családias hangulatú bulival zárták a sikeres estét a helyi I.K.E. pincében, ahol inkább már csak a táncpartnerekre vonatkozó közeljövő volt a legkomolyabb probléma.

 

Így az október óta folytatott szakmai programok sokaságával, társadalmi érzékenység kimutatásával egy nagy év végi közösségi esemény után idén is megvalósította a Mikó Imre Szakkollégium az alappilléreinek kibontakoztatását.