11

Jan

2017

Vállalkozz jogosan!- konferencia

A Jogaink Egyesület és a Mikó Imre Szakkollégium közös konferenciát szervez, amely főként a fiatal vállalkozókat, illetve vállalkozni vágyó fiatalokat szólít meg. Az esemény keretén belül bemutatásra kerül az Egyesület legfrissebb, három nyelvű kiadványa, a Fiatal vállalkozók kézikönyve.

 
15895634_1767442370172948_4851289716111910877_o


 

Egy vállalkozás elindítása és gazdaságos fenntartása nem könnyű feladat. A gazdasági tényezők mellett, rendkívül fontos, hogy a vállalkozók a hatályos jogszabályokat is megfelelően ismerjék. A Vállalkozz jogosan! konferencia a vállalkozások e két aspektusát kívánja egymás mellé helyezni, ahol  jogászok, közgazdászok és vállalkozók beszélnek az általuk tapasztalt és felfedezett problémákról, lehetőségekről.

 

A konferenciát Bitai László előadása nyitja majd, aki elsősorban vállalatok pénzügyi helyzetének elemzésével, hitelképességük meghatározásával foglalkozik jelenlegi munkahelyén, a Banca Transilvaniaban. Előadásának címe: „Hogyan ne vállalkozzunk”. Ezután, Takács Kató Kata jóvoltából, bemutatásra kerül a Jogaink Egyesület három nyelvű kiadványa, a Fiatal vállalkozók kézikönyve, amelyhez a résztvevők ebből ingyenes példányhoz is juthatnak.

 

Továbbá előadást tartanak Kis Júlia és Silye Attila ügyvédek, a Jogaink Egyesület alapító tagjai, előbbi „Mit tehet egy vállalkozás a jó hírnevének védelmében?”, utóbbi „Kintlévőség kezelése” címmel.

 

Székely Barnabás, a Mikó Imre Szakkollégium szenior tagja, az L Tender-Consulting romániai területi képviselője, adatvédelmi tanácsadója, a vállalati honlapokon található adatvédelmi tájékoztató szerepérét boncolgatja majd, akit Fekete Szilveszter követ. A könyvelés és a könyvelő fontosságáról egy vállalaton belül Madaras Lőrincz beszél majd nekünk.

 

A konferencián vendégeink lesznek egy kerekasztal beszélgetés erejéig a budapesti Példakép Alapítvány által 2016-ban kitüntetett erdélyi vállalkozók: Iedlicska Róbert (Livada Restaurant & Music Lounge) Wéber Tibor (Weberbau) és Kilyén Barna (Lepkeház).

 

A konferencia 2017. január 14.-én 10:00 órától kezdődik, helyszínül pedig a kolozsvári Közgazdasági- és Gazdálkodástudományi Kar (FSEGA) 118.-as terme szolgál majd.

 

Az eseményen való részvétel ingyenes.

 

Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt!

A Jogaink Egyesület és a Mikó Imre Szakkollégium.